Boerderij beleving “Bij Kato”

Gezamenlijk met Doreen van den Berkmortel gaat onze bootcamp en mind-walk uitbreiden “ bij Kato” . Op een super gaaf outdoor parcour op de boerderij, training & coaching voor je gezondheid!

We zijn gestart met elke 1e woensdag van de maand voor kinderfeestjes! En tevens zijn de eerste pilots geweest met klassen en kinderopvang. Door met de kinderen naar buiten te gaan leren ze respect te hebben voor de natuur. En hoe de kringloop gaat waar het varken onderdeel van is. Ze leren ook dat boterhamworst of een hamburger van een varken komt en niet van de supermarkt. Tamara geeft tevens aan: We weten allemaal dat buiten bewegen goed voor je is! Je krijgt meer energie en bent lekker moe waardoor je ’s nachts goed slaapt. Kinderen leren hun zintuigen te gebruiken om de natuur te ontdekken en te ervaren. Toch veel leuker outdoor leren dan vanuit de boeken?

Bij Spitters coaching zien we een toename van jongeren die kampen met angst, stress of vermoeidheid. Voor ons dus een extra reden om kinderen buiten in beweging te brengen. Uit onderzoek blijkt dat door een tekort aan natuurbeleving bij kinderen de beschermende buffer ontbreken waardoor ze in hun latere leven vatbaarder worden voor stress en depressie. Een verminderd natuurbewustzijn onder toekomstige generaties kan bovendien de ecosystemen op aarde in gevaar brengen (bron: richard Louv, auteur en activist)

Wat is bootcamp:https://www.youtube.com/watch?v=pf0DDNAYkMo&feature=youtu.be ; www.spitters-coaching-veldhoven.nl  www.bijkato.nl

De boerderij tour “ Bij Kato” is ook te reserveren voor groepen gecombineerd met een wandeltocht, fietstocht en gps tocht. Leuk met vrienden of een teambuilding. Meer informatie www.bijkato.nl

#outdoor #bootcamp #mind-walk #bijkato #duurzaamheid #kringloop #natuurbeleving

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *